Laboratorium voor ontwikkelaar én gemeente

Naast de twee nieuwe tools – de bootcamps en de Maturity Scan Smart Cities – kunnen ontwikkelaars en gemeenten uiteraard ook nog steeds gebruikmaken van het laboratorium zelf.

Gemeenten

Veilig, volgens EU-richtlijnen, niet-commercieel, hergebruik, maatschappelijke oplossingen, stimuleringsprogramma, ontmoeting tijdens evenementen, samen naar betere oplossingen – het FIWARE Lab NL heeft voor gemeenten heel veel te bieden.

Verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, gingen ons al voor; inmiddels is ook Nederland op de FIWARE-sneltrein gesprongen. En dat doen we niet zomaar. Het FIWARE Lab NL is een veilige omgeving waar gemeenten apps en toepassingen kunnen laten ontwikkelen voor uiteenlopende doeleinden ter verbetering van de lokale, regionale en landelijke samenleving.

Doordat de ontwikkelingen en data binnen FIWARE Lab NL kunnen worden hergebruikt, is een efficiënte omgeving ontstaan waar ontwikkelaars gratis gebruik van mogen maken. Door deze constante ontmoeting van slimme, creatieve mensen ontstaat het ene frisse idee na het andere. Bovendien zijn deze ideeën wereldwijd schaalbaar omdat alle ontwikkelingen dezelfde taal spreken: FIWARE.

FIWARE is een initiatief van voormalig Europees commissaris Neelie Kroes en is dan ook geheel naar EU-richtlijnen ontwikkeld. Voor de ontwikkelingen van apps en toepassingen binnen FIWARE LAB NL zijn verschillende stimuleringsprogramma’s ontwikkeld die je als initiatiefnemer kunt gebruiken. Mis de boot niet, sluit je gemeente aan bij FIWARE Lab NL.

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in de rechterbalk in voor onze nieuwsbrief. Of klik hier om een vraag te stellen.

Ontwikkelaars

Efficiënt, één taal, ontmoeting, data & tools, generiek, technische ondersteuning, kortere ontwikkelingstijd, meer marktkansen – FIWARE Lab NL is dé plek voor ontwikkelaars die willen experimenteren met nieuwe toepassingen.

Binnen FIWARE Lab NL zijn verschillende generieke databronnen en bouwstenen beschikbaar waar ontwikkelaars gratis gebruik van mogen maken. Door de beschikbaarheid van deze elementen op één plek – Utrecht – en in één taal – FIWARE – wordt de ontwikkeltijd van nieuwe apps en toepassingen aanzienlijk verkort. Bovendien ontmoet je in het Lab (digitaal of tijdens de vele evenementen) ook weer andere ontwikkelaars, waardoor de mooiste ideeën ontstaan.

De professionele, technische ondersteuning staat ondertussen klaar om je wegwijs te maken binnen deze experimenteeromgeving. In het FIWARE Lab NL kunnen nieuwe toepassingen eenvoudig worden getoetst en beoordeeld op bijvoorbeeld marktkansen, zodat een marktintroductie minder risico’s met zich meebrengt.

Bovendien vormen alle ontwikkelingen binnen het FIWARE Lab NL een basis voor nieuwe functionaliteiten. Deze efficiënte manier van werken zorgt voor betere, gerichtere toepassingen en betere marktkansen.

Kortom, ben je ontwikkelaar en wil je in een creatieve omgeving tot nieuwe, generieke ideeën komen? Of wil je jouw ontwikkelde app in productie brengen op basis van FIWARE-tools? Schrijf je dan in de rechterbalk in voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van actueel nieuws en evenementen in het Lab. Of klik hier om een vraag te stellen.

Fiware

Future city