FIWARE Lab NL is open! Vraag hier je account aan / Register for your account here

gemeente

Dé plek voor samenwerking aan nieuwe mobiele toepassingen

Veiligheid, volgens EU-richtlijnen, niet-commercieel, hergebruik, maatschappelijke oplossingen, stimuleringsprogramma, ontmoeting tijdens evenementen, samen naar betere oplossingen - het FIWARE Lab NL heeft ook voor gemeenten heel veel te bieden.
Verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, gingen ons al voor. Nu springt ook Nederland op de FIWARE-sneltrein. En dat doen we niet zomaar. Het FIWARE Lab NL is een veilige omgeving waar gemeenten apps en toepassingen kunnen laten ontwikkelen voor uiteenlopende doeleinden ter verbetering van de lokale, regionale en landelijke samenleving.
Doordat de ontwikkelingen en data binnen FIWARE Lab NL kunnen worden hergebruikt, is een efficiënte omgeving ontstaan waar ontwikkelaars gratis gebruik van mogen maken. Door deze constante ontmoeting van slimme, creatieve mensen ontstaat het ene frisse idee na het andere. Bovendien zijn deze ideeën wereldwijd schaalbaar omdat alle ontwikkelingen dezelfde taal spreken: FIWARE.
FIWARE is een initiatief van voormalig Europees commissaris Neelie Kroes en is dan ook geheel naar EU-richtlijnen ontwikkeld. Voor de ontwikkelingen van apps en toepassingen binnen FIWARE LAB NL zijn verschillende stimuleringsprogramma's ontwikkeld die u als initiatiefnemer kunt gebruiken. Mis de boot niet! Sluit uw gemeente ook aan bij FIWARE Lab NL.
Wilt u hiervan op de hoogte blijven, schrijf u dan in de rechterbalk hiernaast in voor onze nieuwsbrief. Heeft u nog vragen en/of opmerkingen klik dan hier.
button Wiki
button Laboratorium
button bootcamps
button scan
button support

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen rond FIWARE Lab? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Aankomende events

Fiware

Future city

SUMMER MEETUPS
terugkijken?
- klik hier
@fiwareNL
#fiwareNL
#fiware